035 - 601 59 76|info@johnwesthof.nl
Slide A

Behangen en Muurdecoratie

Slide D

Onderhoud aan kozijnen

Slide C

Ambachtelijk vakmanschap

Restauratie

Restauratie vraagt om vakmanschap

Bij restauratiewerkzaamheden draait om kennis en kunde. Kennis van oorspronkelijke materialen, kleurgebruik en de originele technieken. Pas als je die kennis hebt, kan je het ook gaan toepassen. Dat vereist weer ambachtelijk vakmanschap. Je moet op de oorspronkelijke wijze te werk gaan om het authentieke resultaat te krijgen. Wij beheersen de verschillende technieken die in het verleden werden gebruikt en kunnen die ook toepassen bij restauratie van gebouwen of meubelen.

Materiaalkennis

Verf en lak heeft zich door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld. Zo wordt door het toepassen van nieuwe materialen en technieken verf steeds duurzamer en milieuvriendelijker. Bij restauratiewerk kan niet zomaar gebruik worden gemaakt van onze hedendaagse verf, maar moeten we soms terug naar de olie, oplosmiddelen en pigmenten uit de periode waaruit het object dateert. Hetzelfde geldt bij de restauratie van wanden en plafonds, waar ook eerst wordt gekeken naar de oorspronkelijke techniek en materiaalkeuze.

Monumenten

De vakkennis, ervaring en reputatie die we de afgelopen decennia hebben opgebouwd, zorgt ervoor dat we als John Westhof Schildersbedrijf steeds vaker worden betrokken bij de restauratie of het periodieke onderhoud van monumenten. Het voordeel voor de eigenaren, beheerders of aannemers is dat we met onze kennis en ervaring precies weten welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, welke materialen nodig zijn en hoeveel tijd ons dat gaat kosten. Het resultaat is een vlotte, scherpe offerte zonder meerwerk of stelposten en een uitvoering die volgens planning verloopt.

Recente projecten

Houtrot renovatie

Lees verder
Renovatieproject Kolonieweg

Lees verder
Restauratie tafels lakken

Lees verder

Contact

John Westhof Schildersbedrijf
Krommeweg 31
3762 DN Soest

035 - 601 59 76
06 - 54 99 36 23
info@johnwesthof.nl

Referenties

Johns ogen beginnen te glimmen bij een goede pot verf en als hij iets vertelt over schilderwerk doet hij dat vol passie. Inmiddels heeft hij bij ons thuis geschilderd, het werk is bijna af en ik ben blij met het resultaat!

Ida Scholten, Soest