035 - 601 59 76|info@johnwesthof.nl
Slide A

Behangen en Muurdecoratie

Slide D

Onderhoud aan kozijnen

Slide C

Ambachtelijk vakmanschap

Kleuradvies

Kleuradvies voorkomt teleurstelling

Veel mensen vinden het moeilijk om een keuze te maken in kleur. Of de smaken verschillen zodanig, dat ze er niet uit komen wat het moet gaan worden. Onze jarenlange ervaring helpt ons om een goed kleuradvies te geven. We weten welk effect kleurgebruik heeft in het interieur, maar ook exterieur bepalen kleuren de uitstraling van een pand. Met een goed kleuradvies voorkom je teleurstellingen over het eindresultaat.

Kleur in het interieur

Kleur bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in een interieur. Het is belangrijk dat de kleuren van bijvoorbeeld meubelen, vloer en stoffering elkaar zijn afgestemd. De kleuren van de wanden en het houtwerk stemmen we daarop af. Balans is daarin belangrijk, zonder dat het saai wordt. Persoonlijke voorkeur, de functie van een ruimte en de lichtinval, nemen we als uitgangspunten voor de uiteindelijke kleurkeuze.

Kleurgebruik in het exterieur

Niet alleen de kleuren binnen, maar zeker ook het gebruik van kleur aan de buitenzijde bepaalt de uitstraling van een pand. Soms zijn de kleuren architectonisch vastgelegd en is het aan de schilder om de RAL-nummers over te nemen. Maar meestal hebben de eigenaren een vrije kleurkeuze. Wij kunnen u adviseren over welke kleuren passen bij het type woning en welke kleuren het meest geschikt zijn gezien de ligging en omgeving en het gebruik.

Toepassing van modekleuren

Er zijn tijdloze kleuren, zoals wit, maar de meeste andere kleuren zijn mode- en trendgevoeliger. Wij nemen dat mee in ons kleuradvies. Modekleuren passen we bij voorkeur toe als accentkleur. Doordat de oppervlakten kleiner zijn, gaan ze minder snel vervelen en is het aanpassen van de kleur gemakkelijker en goedkoper. Maar zelfs wit is aan mode en trends onderhevig, met variaties van helder wit tot ecru en alles wat daar tussen zit als kiezel, wolken of melk.

Contact

John Westhof Schildersbedrijf
Krommeweg 31
3762 DN Soest

035 - 601 59 76
06 - 54 99 36 23
info@johnwesthof.nl

Referenties

Johns ogen beginnen te glimmen bij een goede pot verf en als hij iets vertelt over schilderwerk doet hij dat vol passie. Inmiddels heeft hij bij ons thuis geschilderd, het werk is bijna af en ik ben blij met het resultaat!

Ida Scholten, Soest