035 - 601 59 76|info@johnwesthof.nl
Slide A

Behangen en Muurdecoratie

Slide D

Onderhoud aan kozijnen

Slide C

Ambachtelijk vakmanschap

Behangen

Een professioneel behanger levert vakwerk

Wie ooit zelf heeft behangen, weet hoe lastig het kan zijn om het behang mooi strak tegen de wand te krijgen. Het begint al met de hoeveelheid hulpmiddelen die je nodig hebt, voordat je kan beginnen: Behangtafel, lijm, slagmes, fladder, hobbymes, behanglineaal… Voor wie het niet bijna dagelijks doet, is behangen een hoop gedoe, met een reële kans op een teleurstellend resultaat. Behangen is een ambacht en alleen een professioneel behanger levert vakwerk.

Mooi behang begint met een schone ondergrond

Ook behangen begint met het grondig reinigen van de ondergrond. Oude behanglagen moet je eerst verwijderen. In het gunstigste geval gaat dat eenvoudig met een afsteekmes en een beetje water. Maar het kan ook voorkomen dat zwaardere middelen moeten worden ingezet, als behangvreter of een behangafstomer. Dat is veel werk, maar wel noodzakelijk. Als al het behang is verwijderd, kan de muur worden gereinigd en waar nodig, worden geëgaliseerd. Want alle gaatjes en gaten moeten dicht.

Papier, vinyl of glasvlies?

Behang is er verschillende soorten materiaal en elk materiaal vraagt een andere manier van werken en levert ook een ander eindresultaat. Traditioneel is behang van papier. Dit behang wordt op de behangtafel ingelijmd en daarna tegen de wand aangebracht. Vinylbehang is sterker, maar ook wat zwaarder. Het voordeel van vinylbehang is dat het nat afneembaar is. In tegenstelling tot papierbehang en vinylbehang, wordt glasvlies – ook wel glasweefsel genoemd – op een ingelijmde muur aangebracht. Glasweefsel wordt vooral gebruikt op beschadigde of ongelijke wanden, waarna het wordt afgewerkt met muurverf.

Misschien toch muurverf of structuur?

Een wand waarvan het stucwerk nog in tact is of mooi is hersteld, kan ook worden afgewerkt met muurverf of structuurverf. Het voordeel is dat je met deze materialen volledig vrij bent in kleurgebruik en patronen. Daarnaast is muurverf goed afneembaar en bij een beschadiging eenvoudig te herstellen. Wel blijft bij gebruik van muurverf of structuurverf de ondergrond harder, waardoor de geluidsabsorptie minder is. Bespreek je wensen met je vakman en je krijgt een advies wat in je specifieke situatie de mogelijkheden zijn.

Recente projecten

Fotobehang

Lees verder
Behangwerk kinderkamer

Lees verder
Met de hand gestikt Italiaans design behang

Lees verder

Contact

John Westhof Schildersbedrijf
Krommeweg 31
3762 DN Soest

035 - 601 59 76
06 - 54 99 36 23
info@johnwesthof.nl

Referenties

Johns ogen beginnen te glimmen bij een goede pot verf en als hij iets vertelt over schilderwerk doet hij dat vol passie. Inmiddels heeft hij bij ons thuis geschilderd, het werk is bijna af en ik ben blij met het resultaat!

Ida Scholten, Soest