035 - 601 59 76|info@johnwesthof.nl
Slide A

Behangen en Muurdecoratie

Slide D

Onderhoud aan kozijnen

Slide C

Ambachtelijk vakmanschap

Meesterschilder John Westhof is van alle markten thuis

SOEST - Deuren, kozijnen, daklijsten die strak in de lak zitten. Het geeft een huizeneigenaar een vertrouwd gevoel. Wanneer hij dan zijn fraai geverfde achterdeur opent en zijn huis binnengaat wordt de glimlach nog steviger als het binnenwerk er ook piekfijn uitziet. Het is heerlijk wonen in een goed onderhouden huis. Een telefoontje naar John Westhof Schildersbedrijf en de luxe van een mooi huis, voor zowel binnen als buiten wordt geregeld.

John Westhof is een vakman uit de praktijk. ,,Ik ben 42 jaar schilder. Toen ik 17 jaar jong was kreeg ik mijn eerste klus.” De sympathieke schilder begon in 1995 als zelfstandig ondernemer. Hij is specialist niveau 1, 2 en 3 en gekwalificeerd Meesterschilder.

Ervaring

,,De kennis die ik heb opgedaan kunnen ze mij niet meer afnemen. Schilderen is een ervaringsvak. Neem alleen maar de verf die gebruikt wordt. Ik werk vooral met de topmerken Sikkens en Sigma. Voor binnenverf gebruik ik watergedragen verf. Prima kwaliteit, slijtvast en bovendien veel beter voor de gezondheid van schilder en bewoner.”

Van alle markten thuis, dat is John Westhof Schildersbedrijf. Niet alleen schilderen, maar ook behangen, wanddecoratie, restauratie en kleuradvies behoren tot het dienstenpakket van John Westhof. Ter illustratie pakt hij een stalenboek erbij.

Behang

,,Kijk dit is vliesbehang. Stevig, slijtvast en isolerend. Vliesbehang heeft als voordeel dat je alleen de muur met vliesbehanglijm dient in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Behangen is een mooi vak dat veel nauwkeurigheid vereist.”

Kleuradvies

John Westhof geeft advies over het gebruik van kleuren. Over smaak valt niet te twisten, dat is duidelijk, maar John legt uit dat advies over kleurgebruik belangrijk is: ,,Wij weten welk effect kleurgebruik heeft in het interieur. De buitenkleuren bepalen de uitstraling van een pand. Met een goed kleuradvies kunnen teleurstellingen over het eindresultaat voorkomen worden.”

Decoratie en restauratie

Wanneer wij de website van John Westhof bekijken zien we de schilder in de weer met een penseel bij het vervaardigen van een wanddecoratie. Op een andere foto zien we hem schilderwerk restaureren. Het zijn taken die specialistische kennis verraden. ,,Wij worden steeds vaker voor de restauratie of het periodieke onderhoud van monumenten betrokken.  Met onze kennis en ervaring weten wij welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, welke materialen nodig zijn en hoeveel tijd ons dat gaat kosten.”

Onderhoudscontract

Een huis dat strak in de lak staat verdient aandacht. Zon, regen, vorst en wind doen hun werk en wat is er dan mooier dat het schilderwerk om het jaar gecontroleerd, gereinigd en waar nodig bijgewerkt wordt. Met een onderhoudscontract wordt dat geregeld. Een zorg minder vertelt de meesterschilder: ,, Door de dakgoten, boeien, windveren, kozijnen en deuren regelmatig te reinigen blijft de verf mooi. Daarnaast zorgt het reinigen meteen voor een visuele inspectie, zodat beschadigingen aan de verf worden opgemerkt. Ingrijpende maatregelen als vervangen van ramen of kozijnen blijven bespaard, omdat de verflaag het hout continu beschermt. Als de verflaag aan vervanging toe is, wordt alles opnieuw geschilderd. Ook dat is in het onderhoudscontract opgenomen, zodat de klant precies wat hem te wachten staat.”

Bron: Advertorial Soester Courant.
Tekst: Peter Beijer, woordvaardig.nl
Foto: Rodney Kersten, rodneyphotography.com

Contact

John Westhof Schildersbedrijf
Krommeweg 31
3762 DN Soest

035 - 601 59 76
06 - 54 99 36 23
info@johnwesthof.nl

Referenties

Johns ogen beginnen te glimmen bij een goede pot verf en als hij iets vertelt over schilderwerk doet hij dat vol passie. Inmiddels heeft hij bij ons thuis geschilderd, het werk is bijna af en ik ben blij met het resultaat!

Ida Scholten, Soest